Edirne İl Başkanlığı

ASGARİ ÜCRET NE OLACAK, ÇİFTÇİYE VE ESNAFA KİM SAHİP ÇIKACAK? ASGARİ ÜCRET NE OLACAK, ÇİFTÇİYE VE ESNAFA KİM SAHİP ÇIKACAK?

07 Ara 2020
ASGARİ ÜCRET NE OLACAK, ÇİFTÇİYE VE ESNAFA KİM SAHİP ÇIKACAK?

İl Başkanımız Kerem ARDA gündemi değerlendirdi. Pandemi önlemleri nedeniyle dükkanını açamayan esnafların acilen borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getiren İl Başkanımız Kerem Arda; “sadece bu yeterli olmayacak. Destek ve hibelerle mağdurların yanında olmak gerekir. Yine bu süreçte hizmet sektöründe günlük çalışan milyonlarca insan işsiz kalmış durumda bu vatandaşlarımız çok zor günler geçiriyorlar ama seslerini duyuramıyorlar, birde işten çıkartma yasağı sebebi ile ücretsiz izne çıkarılıp günlük 37 TL ye mahkûm edilmiş milyonlarca insanı buna ilave edersek 2021 yılının nasıl geçeceğini tahmin edebiliriz. TBMM’de kabul edilen borç yapılandırma yasası kapsamına ‘’tarım kredi borçları’’ dahil edilmedi. Çiftçiye yönelik bu tavrı anlamakta zorlanıyorum, Türkiye’nin dört bir yanından çiftçi ve köylülere haciz haberleri gelmeye devam ediyor, bu zor günlerde traktörlerine el konulanlar, hayvanları haciz edilenler çaresiz durumdalar.

“Çin’in bile gerisinde bir asgari ücreti bu millet hak etmiyor.”

Artan girdi maliyetleri ile zorlanan tarım ve hayvancılık sektörleri desteklenmezse üretmekten vazgeçecek ve sonunda ülkemiz zor durumda kalacak, yem ve mazot fiyatlarındaki müthiş artışa rağmen sütün fiyatı düşüyor buna dayanamayanlar hayvanlarını satmaya başladı.

Asgari ücret tartışmalarına gelecek olursak Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da vurguladığı gibi, ülkemiz adeta çalışan yoksullar topluluğuna döndü, vatandaşımız çabalıyor gecesini gündüzüne katıyor ama eline geçen para yine yoksulluk sınırının altında. İl kongrelerimiz vesilesi ile şehir şehir gezdiklerini belirten Arda, açıklanan büyüme rakamlarını nereden hesap ediyorlar aklımız ermiyor ne esnaf ne çiftçi ne ücretli çalışanın o açıklanan büyümeden haberi yok. Çin’in bile gerisinde bir asgari ücreti bu millet hak etmiyor. Vatandaşlarımıza layık gördüğümüz hayat bu olamaz. Asgari ücret görüşmelerinde bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #EDIRNEDEDEVA
  • #ESNAFZORDURUMDA
  • #ASGARIÜCRET

SONRAKİ HABER

HOŞ GELDİN, SAFA GELDİN ULU GAZİ

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

07 Ara 2020