Edirne İl Başkanlığı

Bizim sorunumuz açlık, pahalılık ve işsizlik Bizim sorunumuz açlık, pahalılık ve işsizlik

06 Nis 2021
DEVA PARTİSİ İL BAŞKANI KEREM ARDA; Bizim sorunumuz açlık, pahalılık ve işsizlik.

İl Başkanımız Kerem Arda aralıksız olarak esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler sonrası yaptığı basın açıklamasında, Ankara farklı dertlerle yaşarken, toplumun derdi açlık, yoksulluk, işsizlik.

Ülkede çok ciddi ekonomik sıkıntı var ve bu durum toplumda farklı yansımalar gösteriyor. Siyasetin ekonomik sıkıntıları çözmek gibi bir niyeti de enerjisi de olmadığını görüyoruz.

Alınabilecek önlemler de maalesef suni gündemlerle zaman geçirilerek heba ediliyor. Farkında değiliz belki ama meyvenin içeriden çürümesi gibi çürüyoruz. Bu çürümenin faturasını daha da yoksullaşarak ödeyeceğiz.

Son 12 ayda vatandaşın satın aldığı ürünlerin ortalama fiyatı %16,19 artış gösterdi. Ama aynı dönemde üretici fiyatları, yani maliyetler ise %31,20 arttı.

Çok yakında maliyet artışları market fiyatlarına yansıyacak. Enflasyonun yüzde 20’lere ulaşacak. Döviz kuru malum, faizde Avrupa şampiyonu, dünya yedincisiyiz. Kongo, Haiti,İran gibi ülkelerde bile faiz bizden düşük. Kısa çalışma ödeneği sona erdi, insanlar akın akın ücretsiz izne çıkarılıyor bu da günlük 40 TL ile geçindirin evinizi demek, el insaf.

İşten çıkarma yasağı sona erince nasıl bir işsizlikle karşılaşacağız peki

Pek çok esnaf birkaç ay daha ya dayanır ya dayanmaz. Durum o noktaya geldi. Genel Başkanımız Ali Babacan’ın açıklamasını tekrar ederek hükümeti pandemi bitene kadar;

Vergileri faizsiz ertelemeye, doğalgaz, elektrik ve su gibi ödemeleri almamaya, kredi ödemelerini ertelemeye davet ediyoruz diye konuştu.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KEREMARDA
  • #EDIRNEDEDEVA
  • #IŞSIZLIK

SONRAKİ HABER

Gürkan ve Pekcanlı’dan DEVA Partisi’ne ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Nis 2021