Edirne İl Başkanlığı

Burak Dalgın; “Türkiye yarınlara doğru yürüyecekse, ancak kurumlar ve kurallarla yürüyecektir” Burak Dalgın; “Türkiye yarınlara doğru yürüyecekse, ancak kurumlar ve kurallarla yürüyecektir”

17 Mar 2021
Burak Dalgın; “Türkiye yarınlara doğru yürüyecekse, ancak kurumlar ve kurallarla yürüyecektir”

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Edirne’ye gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin sorunları çok ağır fakat maalesef siyasete baktığımızda apayrı bir gündem var. Tamamen sanal bir gündem ve incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalarla, vatandaşı ilgilendirmeyen konularla siyasiler birbirleriyle kavga ediyorlar. DEVA Partisi’nin kuruluş amacı sadece yeni bir parti kurmak değil, mevcut siyaset yapış tarzına bir alternatif sunmaktır.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ve Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan Edirne’de İl Başkanlığımız Binasında Basın mensupları ile bir araya geldi. DEVA Partisi İl Başkanımız Kerem Arda’nın katılımıyla gerçekleşen Basın Toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın; “Bildiğiniz gibi 9 Mart Partimizin 1. Yıldönümüydü. Bunu biz sokaklarda vatandaşlarımız ve esnaflarımızla kutladık. Biz bu işi Saraylarda Otel lobilerinde yapan değil, sokaklarda vatandaşlarımızla birlikte yapan bir partiyiz. Partimiz teşkilatlanma anlamında ciddi bir noktaya geldi. Pek çok ilde, Edirne’de dahil olmak üzere kongrelerimizi gerçekleştirdik ve seçime girme hakkını da kazandık. Türkiye’nin sorunları çok ağır fakat maalesef siyasete baktığımızda apayrı bir gündem var. Tamamen sanal bir gündem ve incir çekirdeğini doldurmayan tartışmalarla, vatandaşı ilgilendirmeyen konularla siyasiler birbirleriyle kavga ediyorlar. Bakın şu anda çok daha ciddi sorunlar var. Dükkanını açamayan esnaf var, İş bulamayan gencin derdi var, Çarşı pazara gittiğinde her şeyin %30-40 daha pahalı olduğunu gören vatandaşımız var. Ama siyaset bunlardan apayrı bir gündem ve kör bir dövüşle devam ediyor. “Dedi.

Andımızı Kaldıran Büyük Ortak, Andımızın kalkmasına da karşı çıkan Küçük Ortak

Gündemin en sıcak gelişmelerinden bir olan “ANDIMIZ” tartışmalarına da değinen Dalgın; “Bildiğiniz gibi Andımız 2013 yılından kalma bir meseledir. Şimdi bir yargı kararıyla tekrar gündeme geliyor. Buna tabi ilk cevap vermesi gereken Cumhur İttifakının büyük ortağı ile küçük ortağıdır. Andımızı Kaldıran Büyük Ortak, Andımızın kalkmasına da karşı çıkan Küçük Ortak, sonra tekrar onu mahkemeye taşıyan büyük ortak.” dedi.

“DEVA PARTİSİ, BU SANAL GÜNDEMİN PARÇASI ASLA OLMAYACAKTIR”

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin de EBA’YA giremeyen ve eğitimini alamayan çok fazla çocuklarımız var. Bakın bugün Türkiye’nin gündemi internete bağlanamayan gençler. Bugün Türkiye’nin gündemi bir an önce yurt dışına gidip, kapağı oraya atmaya çalışan yetişmiş insanlarımız… Tabi bunlarla uğraşmak zor olduğu için işte böyle bir takım sanal gündemlere devam ediyorlar. Biz bu sanal gündemin parçası olmayacağız. Biz Türkiye’nin gerçek gündemini halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

“LEBALEB doldurulan kongre salonlarına gık denmiyor. “

Covid-19 sürecinde, Sağlık Bakanlığı Tarafından, illerin Vaka sayısında göre derecelendirilip, renklendirilmesine de değinen Dalgın; “Yaz ortasına kadar HASTA MI? VAKA MI? Hikayesi ile bu iş götürüldü. Daha sonra da pardon denildi, Hastalar da vakaymış falan gibi bir noktaya savruldu. Madem bu iş bu kadar ciddiydi, mesela bir Kaymakam Bey Eczanede çay içen hanfendiye gidip ceza yazıyor. Babasının para çekmesini bekleyen küçük bir çocuğa “Baban 900 TL daha çeksin” diyerek polis azarlıyor. Ama LEBALEB doldurulan kongre salonlarına gık denmiyor. Bakın tutarsızlık ve Adaletsizlik burada iki boyutlu. Birincisi Veriler başından bu yana düzgün bir şekilde paylaşılmadı. İkincisi, Aynı kuralları farklı toplumun farklı kesimlerine farklı şahıslara farklı şekilde uyguluyorsunuz. Vatandaş buna nasıl güvensin ki?

TÜRKİYE KURUMLARIN VE KURALLARIN OLDUĞU BİR ÜLKE Mİ OLACAK?

Türkiye’nin Kurumların ve Kuralların olduğu bir ülkemi yoksa keyfi yönetilen bir ülkemi olacağını ifade eden Dalgın; “Bugün böyle, Yarın öyle, O ile farklı kriter, bu ile farklı kriter, Kongreye gidenlere tamam, Eczanede oturanlara tamam değil falan gibi kuralları tamamen kişiye ve keyfe göre esneterek, böyle bir şey asla olamaz. Türkiye yarına doğru yürüyecekse, ancak kurumlar ve kurallarla yürüyecektir. Bizim siyaset mücadelemizin temeli de budur.”dedi.

“TÜRKİYE’DEK İSİYASETİN ÇAPSIZLIĞINI GÖSTEREN BİR TARTIŞMADIR”

Andımız ile ilgi yapılan tartışmaların Türkiye’deki siyasetin çapsızlığını gösteren bir tartışma olduğunu ifade eden Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan yaptığı açıklamada; “insanlar 1-0, Siyah-Beyaz. Yani illa bir kapana almak. Andımız kaldırılsıncılarla, Andımız kalsınlar arası bir kısır tartışma zeminine sıkışmamak lazım. Türkiye bundan büyük bir ülkedir. Bakın en önemli iki nokta var. Birincisi DEVA Partisini programında da taahhüt ettiği bir vaat, Eğitim 3 yaşında başlayacak. Bu da Devletin gözetiminde parasız bir şekilde, temel değerleri esas alarak başlayacak bir eğitim vizyonundan bahsediyoruz. Yani andımız tartışması bana göre şu anda Türkiye’ni yapay tartışmalarıdır. İçeriye odaklanmalıyız. Andımızın içindeki o temel değerleri biz çocuklarımızın kalplerine ve beyinlerine nasıl nakşedeceğiz. Temel mevzu budur.”dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #BURAKDALGIN
  • #METINGÜRCAN
  • #KEREMARDA
  • #DEVAPARTISI
  • #EDIRNEDEDEVA

SONRAKİ HABER

DEVA ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

17 Mar 2021