Edirne İl Başkanlığı

KADIN CİNAYETİNE SON! KADIN CİNAYETİNE SON!

01 Ara 2020

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

Yine bir kadın, yine bir cinayet! Sessiz kalmayacağız! Güzel Edirnemizde, Nilay K.’nın, boşanma aşamasında olduğu Mehmet Emin K. tarafından av tüfeğiyle öldürüldüğü haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

DEVA Partisi olarak kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere karşı daha etkin mücadele ve korumanın bir an önce etkinleştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Ancak ne hazindir ki çözüm üretmesi gereken iktidar ve ortakları İstanbul Sözleşmesi’nin varlığını tartışmakta, bu durum da mağdur sayılarını günden güne artırmaktadır.

Kadına karşı şiddet ve cinayetleri önlemenin ilk adımı ulusal ve uluslararası mevzuatların etkin uygulanmasıdır. Devlet, İstanbul Sözleşmesi’ndeki mevcut hukuki yapıyı yıkmak yerine, Ceza Yasaları’nı sözleşme şartlarına uyumlu olarak güçlendirmeli, uygulamadaki aksaklıkları gidermelidir.

Şiddet mağduru kadınlar, polis ya da savcılığa başvurduğunda etkin bir şekilde korunmalıdır. Koruma sağlamayan veya işinin gereğini yapmayan kamu personeli hakkında en ağır idari ve hukuki yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu kapsamda cinsel şiddet kriz merkezlerinin kurulması, kadın sığınma evlerinin sayısının arttırılması, tedbir kararlarına aykırılığın suç olarak düzenlenmesi gerekmektedir. ‘İyi hal indirimi’ gibi uygulamalar kaldırılmak suretiyle, kadın hak ve özgürlüğünü koruyacak, güvenliğini sağlayacak şekilde Ceza Yasaları’nın yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Şiddetin toplumsal ve kültürel alt yapısı ile mücadele ise en az güçlü bir hukuki alt yapı kadar önemlidir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koruyucu ve önleyici tedbirler ile rehabilitasyon aşamalarında daha fazla sorumluluk almalıdır. Şiddetin toplumsal alt yapısına karşı sivil toplum iş birliği ile etkin mücadele mekanizmaları oluşturulmalıdır. Şiddete karşı toplumsal farkındalığı arttıracak kampanyalar gerçekleştirilmeli, ilkokuldan başlayarak eğitim müfredatına bu konuya dair bilgilendirici ve eğitici eklemeler yapılmalıdır.

Şiddetin her şeyden önce toplumsal bir sorun olması nedeniyle, televizyonlarda şiddeti özendiren, kadını zayıf ve aciz gösteren yapımlardan uzak durulmasına yönelik kampanyaların ve tedbirlerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda, sorunların kaynağına inerek bunlarla yüzleşmeyi mümkün kılan sosyal rehabilitasyon birimleri oluşturulmalıdır.

DEVA Partisi olarak, kadına karşı şiddetin kayıtsız şartsız karşısındayız! Kadına karşı şiddeti sona erdirmek için gerekli tüm adımları atmaya da hazırız.

DEVA Partisi Edirne İl Başkanlığı

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #EDIRNEDEDEVA
  • #KADIN CİNAYETİNE SON
  • #KADINA ŞİDDETE SON

SONRAKİ HABER

Hayatı paylaşmak için ENGEL YOK!

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

01 Ara 2020