Edirne İl Başkanlığı

Şanlıoğlu “BU SAVAŞIN EN BÜYÜK CEPHANESİ OLAN DÖVİZ REZERVİMİZ YOK EDİLDİ” Şanlıoğlu “BU SAVAŞIN EN BÜYÜK CEPHANESİ OLAN DÖVİZ REZERVİMİZ YOK EDİLDİ”

24 Kas 2021
Şanlıoğlu “BU SAVAŞIN EN BÜYÜK CEPHANESİ OLAN DÖVİZ REZERVİMİZ YOK EDİLDİ”

Deva Partisi Gençlik Politikalar Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu Türkiye’de yaşanan döviz artışı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bir ekonomik savaştan bahsediliyor ve bu savaşın en büyük cephanesi Döviz rezervidir. Bu cephane nerede, neden bu cephaneyi yok ettiniz. Bu sorunun cevabını vermeleri lazım. Yok edilen 130 milyar doları şimdi tekrar rezerv olarak almak istediğiniz zaman piyasaya ödeyeceğiniz rakam, yani bu parayı tekrar yerine koymanın devlete maliyeti sadece bir günde 260 milyar lira olarak arttı.”dedi.

Deva Partisi Gençlik Politikalar Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Aydın Diri, çeşitli temaslarda BULUNMAK ÜZERE EDİRNE’YE GELDİ. DEVA Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Dr. Kerem Arda, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılıcçıgil, Edirne Gençlik Politikaları Başkanı Enes Bulut, Edirne Kadın Politikalar Sorumlusu Ayşe Dülger, İl Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Emrah Tosunoğlu, parti kurucu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Dr. Kerem Arda yaptığı açılış konuşmada; “Çarçur edilen 130 Milyar Dolar bugün lazımdı. Eğer o para bugün kasamızda olsaydı, bu kur kontrol altına alınabilirdi. Merkez Bankası’nın asli görevi fiyat istikrarını korumaktır. Ama bugün bakıldığında bu asli görevinden de vazgeçmiş durumdadır. Ama siz elinizdeki bütün argümanları çarçur edip, milletin de 130 milyar dolar parasını yok ilan ettiğiniz için bugün geldiğimiz noktada sizin elinizde hiçbir argüman yok ve siz elinizi kaldırmış teslim olmuşsunuz. Size dış operasyon da iç operasyonda yaparlar. Siz operasyonları yememek ve mahal vermemekle görevlisiniz. “Dedi.

Edirne’de güçlü bir Yerel basının olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Deva Partisi Gençlik Politikalar Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu; “Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri Basının özgürlüğüdür. Biz de “Özgür Basın hayat kurtarır” diyoruz.” dedi.

“BİZİM GERÇEKTEN BİR İTİBAR SORUNUMUZ VAR.”

Önceki gün yaşanan Kur krizine de değinen Şanlıoğlu; “Bildiğiniz gibi Merkez Bankasının bastığı para bir kâğıt parçasıdır. Ama o kâğıt parçasına değer katan oranın itibarı ve gücüdür. 200 TL ilk basıldığı zaman o zamanki değeri 123 dolardı. Bugünkü değerini hesaplamaya bile gerek yok. Yine 50 Kuruş demir paranın yapım maliyetinin kendi değerini aştığını hep birlikte görüyoruz. 50 kuruşun maliyeti 50 kuruşu geçtiyse bizim gerçekten bir itibar sorunumuz var. Bu yaşanan kur krizi Türkiye’nin her yerini ve herkesi çok derinden etkiledi. Buna sevinen çok azınlık bir kesim olabilir. Onlarda dövizle gelir elde eden sayılı kişilerdir. Toplumun büyük bir kesimi ise gerçekten çok büyük bir acı duydu. Gün boyunca birçok alış ve satışların iptal olduğunu ve ekonomik döngünün ciddi manada daha da zora girdiğini gördük.” dedi.

Pandemi döneminde bütün ülkelerin para bastığına dikkat çeken Şanlıoğlu; “Bu ülkelerinde hiçbirinde böyle bir şok darbe yaşanmadı. Hatırlarsanız o zaman Türkiye’de para basma eğilimine girdi ve bir kur krizi hemen orda yaşandı. Bizim itibar sorunumuz gerçekten ciddi manada var. Türk lirasının gücü zayıfladıkça ülkenin gücü zayıflar, vatandaşın gücü zayıflar. Gerçekten sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE REKOR İCRA TAKİPLERİ YAŞANIYOR”

Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde rekor icra takiplerinin yaşandığını da ifade eden Şanlıoğlu, “Ya sizlerin ya da çok yakınınızın mutlaka bir icra takibi vardır. Bütün istatistikler bunu açık açık gösteriyor. Bu da toplumda ne kadar derin bir buhrana geldiğini ve bundan dolayı yaşanan psikolojik ve sosyolojik problemlerin şu an görünen kısmı var bir de görünemeyen bir kısmı var. Ciddi bir hasar meydana geldi. Bunun telafisinin neredeyse imkânsız olduğunu görüyoruz. Bizim insanımızı, bizim halkımız bunu hak etmiyor. Biz DEVA Partisi olarak bunları düzeltebilmek, doğru politikalar geliştirebilmek, özellikle bu gençlerde yaşanan umutsuzluğu, güçsüzlüğü, çünkü ciddi bir beyin göçü veriyoruz. Hepsi artık girmek istiyorlar. Çünkü artık gençlerimizin 2 temel sebebi var. Bunlar, “Ekonomik sıkıntı ve siyasi iklim.” Biz bunları ortadan kaldırmak için, doğru, dürüst ve elit kadrolarla yola çıktık.” dedi.

Basın Toplantısının ardından Deva Partisi Gençlik Politikalar Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Aydın Diri, İl Başkanı Dr. Kerem Arda, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılıcçıgil ve beraberindekiler Saraçlar caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirip, ardından Edirne Spor Kulüp Başkanı Savaş Üner’i ziyaret etti. Kulübün çalışmaları hakkında çeşitli istişarelerde bulunuldu. Kulüp Başkanı Üner Şanlıoğlu’na ve İl Başkanı Dr. Arda’ya Edirne forması hediye etti.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DOĞAŞANLIOĞLU
  • #KEREMARDA
  • #EDIRNEDEDEVA
  • #GENÇLIKPOLITIKALARI
  • #DEVAPARTISI

SONRAKİ HABER

‘Mirabel Kardeşlerden günümüze kadın mücadelesi’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

24 Kas 2021