Edirne İl Başkanlığı

DEVA Partisi’nin kadınları olarak bu işin öncüsüyüz DEVA Partisi’nin kadınları olarak bu işin öncüsüyüz

21 Kas 2021
DEVA Partisi’nin kadınları olarak bu işin öncüsüyüz

DEVA Partisi Kadın politikaları Marmara bölge sorumlusu Sevda Durgun, beraberinde Karadeniz Bölge Sorumlusu Melek Keleş, Kocaeli Kadın Politikalar Sorumlusu Gamze Durmaz, Çanakkale Kadın Politikalar Sorumlusu Özge Aretlik, Tekirdağ Kadın Politikalar Sorumlusu Hilal Üner Özcan ve Kadın Politikaları Genel Merkez’den Özlem yurtsever ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Edirne’ye geldi.

DEVA Partisi İl Binasında gerçekleşen toplantıya DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Dr. Kerem Arda, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılıcçıgil, Edirne Kadın Politikalar Sorumlusu Ayşe Dülger, İl Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Emrah Tosunoğlu ve parti yöneticileri katıldı.

Toplantının Selamlama konuşmasında açıklama yapan İl Başkanı Dr. Kerem Arda; “Bugün de bazı görüşmeler yapmak üzere, hem DEVA Partimizin bölgemizdeki kadın politikaları yetkilileri ile beraber bazı programları oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecek. “dedi.

Daha sonra konuşan Edirne Kadın Politikalar Sorumlusu Ayşe Dülger; “Biliyorsunuz ki savaş ve yoksulluğun hüküm sürüdüğü coğrafyalarda çocuk haklarını önemseyerek Birleşmiş milletler kurulu tarafından 20 Kasım 1989 yılında bir sözleşme imzalandı ve o günden bu güne bu sözleşme ve çocuk hakları devam etmektedir. Bizde DEVA Partisi olarak bu programı bugünden itibaren kutlamak üzere etkinlik düzenliyoruz. Birazdan Saraçlar caddesinde T-SHIRT dağıtımı ve stant çalışmamız olacak. Bu etkinliğe destek olmak amacıyla bugün burada her ilden bulunan değerli kadınlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

“Partimiz, kadına ciddi anlamda destek veren ve önemseyen bir partidir ”

Bölge toplantısını öncelikle Edirne’den yapmak istediklerini ifade eden DEVA Partisi Kadın politikaları Marmara bölge sorumlusu Sevda Durgun yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz gibi 20 Kasım Dünya Çocuk hakları gününü kutluyoruz. 25 Kasım tarihinde ise “KADINA ŞİDDETLE ULUSLAR ARASI MÜCADELE GÜNÜ”.. Dolayısıyla biz bugün buradan, Serhat Şehri Edirne’den kadınlarımızla birlikte güzel bir mesaj vermek istedik. Bir farkındalık yaratmak istedik ve pilot il olarak ta Edirne’yi seçtik. Ne yazık ki Türkiye’de sürekli istismara ve tacize uğrayan, sürekli şiddete uğrayan iki kesim var. Bunlarında başında çocuklar ne yazık ki kadınlarımız geliyor. Bizde Kadın Politikaları ve DEVA Partisi’nin kadınları olarak bu işin öncüsüyüz. Bu işin takipçisiyiz.

“BİR KADIN OLARAK DEVA PARTİSİNDE SİYASET YAPMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUM”

Bunun düzeltilmesi ve yasal düzenlemesi yapılması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bizim partimiz bildiğiniz gibi kadına diğer partiler gibi sözde değil özde ciddi anlamda destek veren ve kadını önemseyen bir partidir. Bunu da parti tüzüğümüzdeki %35 kadın kotası ile göstermiş olduk. Bu anlamda da DEVA Partisi’nde olmaktan gerçekten bir kadın olarak ta siyaset yapmaktan ve mücadele vermekten mutlu olduğumu ve gurur duyduğumu belirtmek isterim.” dedi.

“PARTİMİZİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ TAVRI ÇOK NETTİR”

İstanbul sözleşmesi ile ilgili de açıklama yapan Durgun; “Bizim İstanbul sözleşmesi ile ilgili tavrımız çok nettir. Sözleşmenin feshi edildiği ilk gün bizler Türkiye’nin 81 ilinde Danıştay’a dava dilekçesi verdik. Bununla ilgili de tavrımız çok net bir şekilde bütün Türki’de yaptığımız basın açıklamaları ile gösterdik ve dün olduğu gibi bugünde bundan sonrada bunun arkasında durmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantının ardından DEVA Partisi Kadın politikaları Marmara bölge sorumlusu Sevda Durgun ve beraberindekiler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle, Saraçlar caddesinde DEVA Partisi Edirne İl teşkilatı tarafından kurulan standı ziyaret ederek, çocuklara T-SHIRT hediye ettiler.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #20KASIMÇOCUKHAKLARIGÜNÜ
  • #KADINKOLLARI
  • #EDIRNEDEDEVA
  • #DEVA PARTISI EDIRNE
  • #DEVAPARTISI

SONRAKİ HABER

Şanlıoğlu “BU SAVAŞIN EN BÜYÜK CEPHANESİ OLAN DÖVİZ REZERVİMİZ YOK EDİLDİ”

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

21 Kas 2021